‘Culturele wederopbouw Mosul begonnen’


Het Iraakse Mosul ligt nog grotendeels in puin. Maar sinds er vorig jaar een einde kwam aan de bezetting door IS, is de culturele wederopbouw van de stad in volle gang. Dat schrijft Trouw. Zo worden er fototentoonstellingen opgezet en maken inwoners weer in het openbaar muziek. Tijdens het IS-bewind was dat nog ondenkbaar. Recent is ook een boekencafé geopend, het eerste café ooit in Mosul. Hier kun je boeken kopen, maar ook rustig lezen of werken met een kop koffie of thee erbij.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).