Hans Schönfeld: ‘Marilyn ben je maar even, aardig je hele leven’

© Hans Schönfeld

Ook al ben je geen Marilyn Monroe of George Clooney, je kunt wél werken aan je verzorging en uitstraling, zegt onze insider bij de politie Hans Schönfeld.

Wanneer ik denk aan Marilyn Monroe, dan denk ik aan haar vragende, wat gesloten ogen en haar lach vol verleiding. Volgens mij wist ze dat zelf ook heel goed. De overeenkomst tussen Marilyn of George Clooney is dat ze een hoge Ero-factor kennen. En die factor is niet onbelangrijk.

Uit onderzoek blijkt dat aantrekkelijke, goed verzorgde mensen meer zelfvertrouwen hebben, beter opgeleid zijn en meer geld verdienen. Het maakt uit of er goed uitziet. En ook je leeftijd, je gewicht, je huidskleur, je stem of handicaps hebben een betekenis waaraan je je moeilijk kunt onttrekken.

Een man op straat met wonden in het gezicht, een vieze broek en een biertje in zijn hand, roept al snel de gedachte op aan zwerver. Zo vind je moeilijk werk. Mensen vatten zo’n uiterlijk op als teken van een zwak karakter. Dit is niet altijd eerlijk. Ikzelf ben jarenlang bespot omdat ik geboren ben met te korte hakspieren. Daardoor loop ik wat vreemd huppend op mijn tenen.

Met je uiterlijk moet je gewoon leren leven. En dat is ook niet erg. Want de Ero factor wordt gelukkig niet alleen door lichamelijke schoonheid bepaald. Ook je sociale vaardigheden en je levendigheid zijn van groot belang. En dat geeft hoop voor de meeste mensen. Want ook al ben je geen Marilyn Monroe of George Clooney, je kunt wél werken aan je verzorging en uitstraling.

Oefen daar dus maar in. Want het levert je iets op dat blijft. Schoonheid vergaat immers, maar sociale vaardigheden doorgaans niet. Dat is iets dat je voor de rest van je leven behoudt.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).