Helmond zet voorspellende verkeerslichten in


Lang wachten voor een rood stoplicht? Op twee kruispunten in de binnenstad van Helmond hoeft dat niet meer. De Brabantse gemeente heeft namelijk twee voorspellende verkeerslichten in gebruik genomen. Dat schrijft de site De Ingenieur.  Veel huidige verkeerslichten bepalen aan de hand van wachtende auto’s, wanneer de lichten op groen springen. Het nieuwe systeem maakt gebruik van data van apps als Flitsmeister. Dankzij deze informatie kunnen de verkeerslichten voorspellen of er veel auto’s aankomen op basis hiervan de voorrangsvolgorde bepalen. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).