Koks kunnen misvormde groente en fruit kopen

© pexels-photo-1300972

Paprika’s met een vlekje of tomaten met een deukje. Door bijvoorbeeld droogte of hagelschade raken groenten misvormd en kunnen boeren ze niet meer verkopen. Hierdoor worden soms hele oogsten weggegooid. Stichting Instock en boerenorganisatie ZLTO ondernemen actie om deze verspilling tegen te gaan. Sinds deze week kunnen boeren het misvormde groente en fruit online aanbieden aan restaurants. Chefkoks kunnen de producten voor een voordelige prijs afnemen. Zo wordt verspilling tegengegaan en ontvangen boeren nog een redelijke prijs voor hun oogst.

Meer lezen via www.algemeendagblad.nl 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).