Meer bescherming voor vrouwen in Marokko


Een nieuwe wet biedt vrouwen in Marokko meer bescherming. Dat meldt de BBC. De overheid heeft bepaald dat vrouwen niet meer tot een huwelijk gedwongen mogen worden. Ook seksuele intimidatie op straat is strafbaar gesteld. Vrouwenrechtenactivisten spreken van een belangrijke stap, maar stellen ook dat de wet niet ver genoeg gaat. Zij blijven strijden om vrouwen meer wettelijke bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld huiselijk geweld.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).