Milieuvriendelijke Legoblokjes


Het is misschien wel het bekendste speelgoed ter wereld: Lego. De plastic steentjes waar je bijvoorbeeld huizen of auto’s mee kunt bouwen. De Deense speelgoedgigant heeft nu besloten dat de blokjes een stuk milieuvriendelijker worden. Nu wordt Lego nog gemaakt van polyetheenuit petroleum. Maar deze kunststof kan ook uit suikerriet worden gewonnen. De steentjes van suikerriet zijn net zo sterk als de originele blokjes, maar veel beter voor het milieu. In Duitsland is het nieuwe speelgoed al op de markt. Vanaf 2030 wordt alle Lego van suikerriet gemaakt.

Meer informatie via AD


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).