Nieuwe vissoort ontdekt in de Stille Oceaan


Voor de kust van Peru is een nieuwe vissoort ontdekt. Het gaat om een kwalachtige vis die op bijna 8 duizend meter diepte in de Stille Oceaan leeft. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Normaal gesproken hebben diepwatervissen rare tanden en griezelige ogen. Maar de nieuwe soort ziet er volgens wetenschappers juist ‘aantrekkelijk’ uit. Ze zijn klein, doorschijnend en hebben geen vinnen. Volgens de onderzoekers zagen de dieren er bovendien goed doorvoed uit. Dat zou vooral te verklaren zijn doordat de soort op deze diepte weinig concurrentie heeft van andere roofdieren. De nieuwe soort heeft nog geen officiële naam gekregen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).