Eerste genderneutrale paspoort in Breda uitgeven


In het paspoort van Leonne Zeegers uit Breda staat vanaf vandaag geen ‘V’ meer, maar een neutrale X. Zeegers is de eerste Nederlander met een genderneutraal paspoort en kan het document vanmiddag ophalen in Breda. Zeegers begon tien jaar geleden met de strijd voor een genderneutraal paspoort. Als intersekse persoon voelt Zeegers zich geen man of vrouw, maar neutraal. Eerder dit jaar oordeelde de rechtbank in Limburg dat de geboorteakte moet worden aangepast. Zeegers is erg blij met het nieuwe paspoort en vertelde in een gesprek met Radio 1 te verwachten dat er snel meer genderneutrale paspoorten worden aangevraagd.
“Hier in Nederland zijn er zeker wel een kleine zeventig, tachtigduizend mensen die sowieso het zelfde probleem hebben als ik. Meer mensen kunnen zich niet vinden in het hokje van man of vrouw. Dus die kunnen nu gebruik maken van die uitspraak.
“Volgens het COC voelt 4 procent van de Nederlanders zich niet thuis in de categorie ‘man’ of ‘vrouw’.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).