Afghaanse cellen veranderd in klaslokalen


Hoe zorg je ervoor dat voormalig kindsoldaten weer kunnen terugkeren in de maatschappij? In Afghanistan wordt nu ingezet op onderwijs in de gevangenis. Dat meldt Al Jazeera. Tijdens het bewind van de Taliban werden veel kinderen gerekruteerd en door de groep gehersenspoeld. Veel van deze voormalig kindsoldaten zitten nu in de gevangenis. Om ervoor te zorgen dat zij straks weer hun draai kunnen vinden in de maatschappij, worden cellen veranderd in klaslokalen. De gevangenen leren er niet alleen taal en rekenen, maar er wordt ook geprobeerd om de indoctrinatie door de Taliban tegen te gaan. De overheid hoopt er zo voor te zorgen dat de gevangenen na vrijlating werk kunnen vinden en een bestaan kunnen opbouwen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).