Armband die waarschuwt tegen Uv-straling


Stel je voor dat een armband je kan waarschuwen wanneer je het beste uit de zon kan gaan. Spaanse en Australische wetenschappers hebben er een ontwikkeld. Deze goedkope papieren armband houdt bij aan hoeveel zonlicht je wordt blootgesteld en waarschuwt wanneer de zon gevaarlijk wordt voor je huid. Op de armband staan emoji’s. Die zijn getekend met onzichtbare, UV-stralinggevoeligeinkt. Hoe langer je in de zon zit, des te meer smileys er oplichten. Er zijn verschillende bandjes voor diverse huidtypen. Mensen met een donkere huidskleur hebben bijvoorbeeld meer zonlicht nodig om aan genoeg vitamine D te komen en zijn ook beter bestand tegen Uv-straling. De onderzoekers hopen dat het bandje kan helpen huidkanker te voorkomen.

Meer informatie via Canal UGR


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).