Bericht van Eric van Veluwen: “Gratis detox door de natuur!”

© Eric van Veluwen

Biokok Eric van Veluwen van het ecologische Antropia legt uit waarom we nu weer zin krijgen in stamppot.

Hoe komt het eigenlijk dat we tot voor kort snakten naar ijs, glaasjes rosé en frisse maaltijdsalades. En dat hebben we nu alweer uitkijken naar warme chocolademelk, winterse kost en Apres Ski?

Onze behoefte hangt blijkbaar nauw samen met wat de natuur biedt en wat ons lichaam nodig heeft. Dus salades in de zomer en winterkost in de winter. Logisch? Ja! Want seizoen groentes hebben een functie.

We nemen groente en fruit even als voorbeeld; zeg asperges. Als je deze gegeten hebt, ruik je dat vrij snel daarna. En dat is goed! Want dat is precies waar ze voor bedoeld zijn; je lichaam reinigen na een lange koude winter. Een heuse detox behandeling, gratis aangeboden door de natuur!

Bovendien bevatten asperges, net zoals verse spinazie van zichzelf weinig energie, ze zijn echt bedoeld om ons lichaam weer fris en fruitig te maken. Dat wij die asperges dan weer lekker vet maken met ei en botersaus, tsja.

Dan die winterkost, wat doen die boerenkool en spruiten straks met ons? Die zitten barstensvol stevige vezels. Die houden ons warm en geven ons de energie die we nodig hebben!

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).