Beschermen van bossen beste manier om klimaatverandering tegen te gaan


Er wordt veel onderzoek gedaan naar technologische oplossingen om CO2 uit de lucht te halen. Maar volgens 40 topwetenschappers is de beste aanpak voor een schonere lucht al heel lang bekend. Vervuilende deeltjes filter je namelijk het best uit de lucht met een bos. Meer dan een kwart van alle CO2 die door de mens wordt uitgestoten, wordt door bossen uit de lucht gehaald. Op deze manier vertragen de bomen de opwarming van de aarde. Volgens de wetenschappers zouden overheden dan ook veel meer moeten doen om gezonde bossen te beschermen.

Meer informatie via IPS


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).