Brandstof van maïsresten kan ontbossing voorkomen


Een vuurtje om je eten op te koken. Op de Ndejje Universiteit in Oeganda gebruikten ze daar kortgeleden nog brandhout voor. En dat leidt tot ontbossing. Nu heeft de universiteit een nieuwe oplossing. Sinds kort maken ze brandstof van maïsresten die overblijven na de oogst. De resten worden opgehaald bij lokale boeren. Vervolgens maakt een speciale machine er brandstofblokjes van. Deze blokjes worden gebruikt om de maaltijden voor de studenten te bereiden. De nieuwe methode is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook een stuk goedkoper. Ook de boeren die de maïsresten leveren profiteren ervan. Zij verdienen er een extra inkomen mee.

Meer informatie via Deutsche Welle


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).