Capibara ontwikkelt eigen immuuntherapie tegen kanker


Knaagdieren zijn over het algemeen niet erg groot. Maar de capibara is een uitzondering. Dit Zuid-Amerikaanse knaagdier heeft een schouderhoogte van ongeveer 60 centimeter en is daarmee het grootste knaagdier ter wereld. Wetenschappers onderzochten het DNA van de capibara en kwamen tot een opmerkelijke ontdekking. Het knaagdier blijkt namelijk gedurende zijn evolutie een eigen vorm van immuuntherapie tegen kanker te hebben ontwikkeld. Dat schrijft National Geographic. Het unieke immuunsysteem van de capibara blijkt zeer effectief in het opsporen en vernietigen van cellen die zich te snel delen. Hierdoor neemt de kans op kankerverwekkende mutaties sterk af. De ontdekking kan mogelijk helpen bij het ontwikkelen van nieuwe behandelmogelijkheden voor kankerpatiënten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).