Chelsea wil excursies naar Auschwitz voor racistische fans


Racisme is in de Britse voetbalwereld nog een groot probleem. De voetbalclub Chelsea komt met een nieuw idee om racisme onder supporters aan te pakken. De club wil bezoeken aan Auschwitz gaan organiseren. Dat schrijft The Guardian. Racistisch gedrag wordt nu nog bestraft met een tijdelijk clubverbod. Maar volgens clubeigenaar Abramovich is dit weinig effectief. Het moedigt de voetbalfans namelijk niet aan om hun gedrag te veranderen. Chelsea hoopt dat een bezoek aan het concentratiekamp hier wel voor kan zorgen. De excursie is niet verplicht. Supporters die de fout in gaan mogen zelf kiezen tussen een bezoek aan Auschwitz of een tijdelijk clubverbod.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).