Deel je meelwormenrecept!

© duurzaaminsecteneten.nl

Het eten van insecten is gezond. In Azië, Afrika en Zuid-Amerika staan ze dan ook al jaren op het menu. Maar hoeveel Nederlanders zitten er vanavond met een bord met meelwormen aan tafel? Ondanks alle positieve media-aandacht komt het eten van wormen en sprinkhanen in de westerse wereld niet echt van de grond. De Wageningse socioloog Jonas House onderzocht hoe we ook in Europa enthousiast kunnen worden gemaakt voor het eten van insecten. Volgens House is het zoveelste alternatief voor de hamburger niet de oplossing. Om eetbare insecten écht op de kaart te krijgen, moeten mensen eerst overtuigd worden dat een bord meelwormen heel lekker kan zijn. Heb jij een goed recept? Ga dan naar onze Facebookpagina en laat het ons weten!


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).