Erfelijke aandoening in de toekomst misschien te genezen


Mensen met een erfelijke aandoening moeten soms hun hele leven lang medicijnen nemen en aangepast eten. Maar in de toekomst zijn zulke aandoeningen wellicht te genezen. Dat schrijft de Volkskrant. Door middel van prenatale gentherapie in de baarmoeder zijn Amerikaanse wetenschappers erin geslaagd ongeboren muizenfoetussen met een erfelijke ziekte te genezen. Bij deze behandeling worden defecte delen van het DNA opgespoord en weggeknipt. Het voordeel van prenatale gentherapie is dat een reparatie zich snel door het weefsel van de foetus kan verspreiden. Wel is er nog veel onderzoek nodig voordat de techniek ook voor mensen kan worden gebruikt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).