Geheugenkoren voor demente ouderen


Van je oude dag genieten – voor veel mensen met dementie is dat lastig. Door het geheugenverlies raken mensen met de ziekte snel gestrest en onrustig. Maar steeds meer verzorgingshuizen hebben nu een manier omarmd om de bewoners op te vrolijken. Dat schrijft de Volkskrant. In zogeheten geheugenkoren spelen muzikanten samen met bewoners liedjes uit de jeugd van de ouderen – zoals Op Een Mooie Pinksterdag of Wooden Heart. Veel ouderen kennen deze liedjes nog, en leven weer een beetje op.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).