Gemiddelde mens herkent 5000 gezichten


Ken ik jou niet ergens van? Je denkt misschien dat je niet goed bent in het herkennen van gezichten. Maar dat zou wel eens flink kunnen meevallen. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat de gemiddelde mens wel 5000 verschillende gezichten kan herkennen en omschrijven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het gezichten-onderzoek bestond uit twee delen. In het eerste deel beschreven proefpersonen alle gezichten die ze maar konden bedenken. Van vrienden, familie en buren. Maar ook gezichten van nieuwslezers en popsterren. In het tweede deel moesten proefpersonen gezichten koppelen aan de juiste namen. Sommige mensen herkennen volgens de onderzoekers nog meer dan 5000 gezichten. En ja… sommige misschien wat minder.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).