Kleding gemaakt van koeienpoep

© hbjk

Een broek, cocktailjurk of regenjas gemaakt van, jawel, koeienpoep. Het klinkt misschien niet heel fris, maar volgens Bio-kunstenaar Jalila Essaïdi ruik je er niets van. Zij heeft een methode ontwikkeld om 15 kilo koeienpoep om te zetten in 1 kilo hoogwaardig textiel. Win-win, want je verkrijgt een duurzame stof door het mestprobleem te verminderen. Essaïdi maakt zelf kleding van de nieuwe stof en heeft hiermee al diverse prijzen binnengesleept. Inmiddels reist ze met haar modecollectie de hele wereld over.

Meer info via oneworld.nl


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).