Live ondertiteling toneelstukken voor slechthorenden

© pexels-photo-713149

Voor doven en slechthorenden kan een theatervoorstelling een hele uitdaging zijn. Zo moest de slechthorende Tim Hardy altijd zijn aandacht verdelen tussen het toneel en het tekstboekje op zijn schoot. Bij het National Theaterin Londen kun je nu een speciale bril huren die livede ondertiteling van het toneelstuk laat zien. Voor Hardy is het een hele vooruitgang; nu ziet hij de tekst tegelijkertijd met het toneelstuk. Op dit moment zijn de ondertitels nog gebaseerd op het script. Maar het theater onderzoekt of de brillen in de toekomst ook kunnen werken op basis van spraakherkenning. Zo kunnen zelfs improvisatieteksten direct worden ondertiteld.

Meer info via reuters.com

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).