Mobiele fabriek recyclet oud beton op locatie

© building-construction-building-site-constructing

Als je bouwt, komt er ook troep. Alleen al in Europa ontstaat jaarlijks zo’n 460 miljoen ton aan bouw- en sloopafval. Meer dan de helft daarvan bestaat uit beton. Bouwbedrijf Strukton en de TU Delft hebben nu de Circuton ontwikkeld: een mobiele fabriek die oud beton omzet in nieuw beton. De installatie kan direct worden ingezet op sloop- en bouwlocaties. Door oud beton ter plekke te recyclen, hoeft er geen nieuw beton te worden gemaakt en vervoerd. Dit scheelt veel CO2-uitstoot en logistieke kilometers. De machine filtert onbruikbare stoffen uit het puin en kan zowel fijn als grover beton produceren.

Meer info via ivvd.nl


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).