Mostafiz Uddin wil kledingindustrie Bangladesh van binnenuit vernieuwen


Ondernemer Mostafiz Uddin wil de textielindustrie in Bangladesh van binnenuit vernieuwen. Dat vertelt hij in een interview met OneWorld. Na de ramp in de textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh kwam er veel aandacht voor de slechte omstandigheden in de kledingindustrie. Niet alleen was er weinig aandacht voor veiligheid, ook het waterverbruik in de fabrieken was enorm. Uddin wilde dit veranderen en startte zelf een kledingbedrijf. Hij investeerde fors in bouw- en brandveiligheid en schafte een waterzuiveringsinstallatie aan. Hierdoor daalde het waterverbruik per paar jeans van 120 naar 45 liter. Om meer textielondernemers tot verandering aan te zetten, organiseert Uddin seminars paneldiscussies en workshops.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).