Nieuw lettertype werkt als geheugensteuntje


Sans Forgetica. Dat is de naam van een nieuw lettertype, dat ervoor moet zorgen dat je beter onthoudt wat je net gelezen hebt. Wat is het geheim? Veel letters zijn lichtjes naar achter gebogen of hebben witte ruimtes op ongebruikelijke plaatsen. Omdat de letters er anders uitzien dan je gewend bent, ga je onbewust beter opletten tijdens het lezen. Dat zorgt er dan weer voor dat je de tekst beter onthoudt. Het lettertype is ontwikkeld aan een universiteit in Melbourne en getest op honderden studenten. Daaruit blijkt dat teksten in Sans Forgetica daadwerkelijk beter worden onthouden. Een nadeel is dat lezen er wel wat vermoeiender van wordt. Daarom stellen de onderzoekers dat het vooral geschikt is in kleine doses, en niet bijvoorbeeld voor de opmaak van een boek.

Meer informatie via ABC


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).