Nieuwe technologie beschermt olifanten tegen stropers


Bewegingssensoren, verborgen camera’sen halsbanden met een trackingsysteem. Deze technieken moeten olifanten in het Grumeti Natuurreservaat in Tanzania vanaf nu beschermen tegen stropers. Dat schrijft Reuters. Dankzij de nieuwe technologie kunnen parkwachters de olifanten vanuit hun basis in de gaten houden. Volgens rangers maken de sensoren en camera’s hun werk veel makkelijker. Ze kunnen sneller ter plaatse zijn als een olifant bedreigd wordt. Het nieuwe beveiligingsplatform is ontwikkeld door Microsoft-oprichter Paul Allen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).