Nigeriaanse schoolmeisjes ontwikkelingen recycling-app

© Schermafbeelding van Deutche Welle

Nigeria kampt met enorme vervuiling. Momenteel wordt er nog nauwelijks gerecycled en veel bruikbare materialen belanden op de afvalberg. Een groep Nigeriaanse meisjes wil dat veranderen. Zij hebben een app ontwikkeld waarmee iedereen eenvoudig kan recyclen. Dat is te zien in een reportage van Deutsche Welle. Via de app geef je aan welk afval je kwijt wil. Vervolgens kan een afvalverwerker een afspraak maken om het bij je op te komen halen. Wie veel afval voor recycling aanbiedt, kan daarmee punten verdienen. Daarmee kan bijvoorbeeld drinkwater worden gekocht. De app wordt momenteel nog getest, maar de meisjes hopen hun idee binnenkort te kunnen lanceren.

Meer informatie via Deutsche Welle


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).