Oude Bijlmer Bajes wordt gezonde wijk


In Amsterdam wordt op de plek van de oude Bijlmer Bajes een nieuwe wijk gebouwd. En het leuke voor toekomstige bewoners is: ze mogen zelf meedenken over hoe hun wijk zo gezond mogelijk kan worden. Dat meldt Het Parool. De eerste ideeën zijn al binnen: Sporten met je buren, veel groen in de wijk en een buurtkeuken met gezond eten. Naast de plannen van de buurtbewoners zijn er ook initiatieven van de projectontwikkelaar en de Hogeschool van Amsterdam. Fijnstof uit de lucht halen met behulp van planten. Weinig auto’s in de wijk. En een verticaal park in de oude gevangenistoren.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).