Soepelere bevalling voor vrouwen in regio Utrecht


De meeste vrouwen die bevallen willen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Maar veel ziekenhuizen in de regio Utrecht en Amersfoort hebben een tekort aan bedden voor deze vrouwen. Hierdoor moet er regelmatig op het laatste moment nog worden gezocht naar een ziekenhuis waar nog plek is. Dat kost veel tijd en levert veel stress op. Ziekenhuizen, verloskundigen en ambulancemedewerkers in de regio gaan nu beter samenwerken om het proces te versoepelen. Dat schrijft de Nationale Zorggids. Zo wordt er onder meer een speciaal telefoonnummer geopend. Via dit nummer kan direct worden overlegd welke verlosafdelingen nog plaats hebben.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).