Speciaal veevoer tegen klimaatverandering


Bij klimaatverandering denk je misschien niet meteen aan koeienwinden. Toch zijn die een belangrijke bron van methaanuitstoot. Zwitserse uitvinders denken nu een oplossing te hebben gevonden: veevoer waardoor de dieren minder winden gaan laten. Het voer wordt gemaakt van planten, kruiden en specerijen die een positief effect hebben op de darmflora. Het bedrijf Agolin heeft het voer nu in productie genomen. Volgens het bedrijf zou de methaanuitstoot van de koeien met 10 procent afnemen.

Meer informatie via OneWorld


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).