Visverbod moet Noordpoolijs beschermen


Het ijs in het Noordpoolgebied smelt in hoog tempo. Om te voorkomen dat het ijs verder beschadigd raakt, is visvangst in het grootste deel van het gebied nu verboden.
Dat schrijft The Guardian. Een groot aantal landen heeft daarvoor de Central Arctic Ocean overeenkomst getekend. Op dit moment wordt er nog niet gevist in het gebied, maar vissersboten zijn wel de mogelijkheden aan het onderzoeken. Het ijs op de Noordpool smelt sneller dan waar dan ook. De aanwezigheid van schepen kan dit versnellen en zo voor onherstelbare schade zorgen. Met de nieuwe overeenkomst moet dat worden voorkomen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).