Vliegen zonder de lucht te vervuilen


Met het vliegtuig naar een zonnige vakantiebestemming reizen, zonder daarbij de lucht te vervuilen. Binnenkort is dat mogelijk, schrijft Duurzaam Bedrijfsleven. De Amerikaanse vliegtuigbouwer Zunum heeft een toestel ontworpen dat geen kerosine gebruikt, maar vliegt met behulp van een elektromotor en batterijen. Het elektrische vliegtuig is niet alleen veel milieuvriendelijker. Volgens de makers maakt de zuinige motor vliegen ook nog eens 80 procent goedkoper. Het toestel kan ruim 1100 kilometer afleggen en zo’n 12 passagiers vervoeren. Ook bouwers van grotere vliegtuigen verwachten binnenkort een elektrisch toestel op de markt te brengen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).