Warmtenet kan miljoen woningen regio Amsterdam verwarmen


Nederland wil van het aardgas af. Om huizen ook in de toekomst te kunnen verwarmen wordt nu gekeken naar interessante alternatieven. En het aanleggen van een warmtenet lijkt een mooie oplossing te bieden. Hierbij wordt de warmte van bijvoorbeeld datacenters of afvalbedrijven opgevangen en gebruikt voor het verwarmen van woningen. Volgens de Metropoolregio Amsterdam zouden door de aanleg van een warmtenet in 2040 een miljoen huishoudens kunnen worden verwarmd. Door in te zetten op restwarmte, kan de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen worden afgebouwd.

Meer informatie via Duurzaam Bedrijfsleven


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).