Senegal boekt vooruitgang in strijd tegen ondervoeding


Vandaag is het Wereldvoedseldag en geven we extra aandacht aan oplossingen voor het voedselprobleem. Senegal maakt belangrijke stappen in de strijd tegen ondervoeding. De gezondheidssector van het land draagt daar veel aan bij, maar ook de rol van de landbouw wordt steeds groter. In de stad Tambacounda werken graanboeren bijvoorbeeld met apps die helpen om het zaaien en planten van gewassen beter te plannen. Ook geven de apps informatie over het weer, graanprijzen en voedingswaarden. Dat maakt het voor boeren makkelijker om het optimale uit hun oogst te halen.

 

Meer informatie via Deutsche Welle


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).