Wetenschappers willen darmbacteriën opslaan


Onze darmflora is minder divers dan die van onze voorouders. En dat is nadelig voor onze gezondheid. Het lijkt namelijk een van de oorzaken van ziektes als obesitas en diabetes. Dat schrijft The Guardian. Om onze darmflora gezonder te maken, willen wetenschappers daarom gezonder bacteriën verzamelen en bewaren. Zo blijft deze informatie beschikbaar voor de wetenschap. Veel goede microbacteriën zijn te vinden bij mensen uit traditionele gemeenschappen. Bijvoorbeeld inwoners van de Amazone. Zij hebben nog weinig te maken met industrialisatie en bewerkt voedsel. Of de opslagplaats er ook echt gaat komen, is nog niet bekend.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).