Wijn van rode bieten

© photo-1510812431401-41d2bd2722f3

Rode wijn maak je van rode… bieten? De 27-jarige Uwamariya uit Rwanda ontdekte dat de groente heel geschikt is om er een volle rode wijn van te maken. Dat schrijft Reuters. De bietenwijn wordt in verschillende Afrikaanse landen verkocht. Uwamariyua heeft zelfs al klanten in Duitsland. De wijnmaakster verbouwt een deel van de bieten op haar eigen plantage. De rest koopt ze in bij lokale boeren. Liefhebbers zijn niet alleen enthousiast over de smaak van de bietenwijn: je zou er ook minder dronken van worden.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).