Zieke neushoornvogel krijgt snavelprothese


Voor de 22-jarige neushoornvogel Jary zag het er niet goed. Er werd namelijk kanker ontdekt in zijn snavel. Een arts slaagde erin om het dier te redden, maar dit ging wel ten koste van de bijzondere snavel van de vogel. Zonde – vond de arts. Met behulp van een 3D-printer ontwikkelde hij een prothese en bevestigde deze aan het overgebleven deel van de snavel. De kunststofsnavel is nauwelijks van echt te onderscheiden. Dankzij de snavelprothese kan Jary nog heel wat jaartjes vooruit.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).