Amsterdam maakt einde aan fout geld in de horeca


Een nieuwe eettent openen met crimineel geld wordt in Amsterdam lastiger. Dat komt door een uitspraak van de rechter, schrijft het Parool. Eerst ging het zo: als de gemeente Amsterdam een horecavergunning wilde weigeren, moest ze zelf bewijzen dat er fout geld in het spel was. Nu wordt het omgedraaid: de ondernemen moet aantonen dat ie op de juiste manier aan het geld is gekomen. De gemeente hoopt op deze manier iets te doen tegen economische criminaliteit.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).