Computer bepaalt de wintertrends


Coltruien of wijde pijpen – wat wordt de trend van deze winter? Dat kun je het beste even aan een computer vragen. Volgens de BBC vertrouwen veel modebedrijven op kunstmatige intelligentie om te voorspellen wat er ‘in’ wordt. Hoe dat werkt: een systeem scant plaatjes op social media en op online kledingwinkels, en maakt een analyse. Door alleen te produceren wat waarschijnlijk gedragen gaat worden, moet er ook minder kleding worden weggegooid. En weten we dat er komende winter in Japan GEEN blauw wordt gedragen – want die kleur is daar nu even ‘uit’.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).