Haagse studenten ontwerpen ombouwpakket voor TukTuk ambulance


Studenten van de Haagse Hogeschool ontwierpen een toolkit om tuk-tuks om te bouwen tot ambulances. En tuk-tuks, dat zijn een soort riksja’s met een motortje. TukAid, heet het ombouwpakket. Er zit bijvoorbeeld een op maat te maken stretcher in, en technische apparatuur. Volgend jaar wordt het idee getest in Nigeria. Daar is de tuk tuk eigenlijk het enige vervoermiddel dat overal kan komen, vertelt Victoria Martynova, een van de bedenkers van TukAid:

“The road and infrastructure is really poor and the streets are so narrow that a normal car would not be able to acces the streets and all the houses. Where TukTuks are really manoeuvrable and can go in depths of the city 
depths of the city”. 

Op dit moment worden in Nigeria gewone tuktuks gebruikt om mensen naar het ziekenhuis te brengen, maar dat is niet praktisch en niet erg comfortabel. Als een patiënt bijvoorbeeld bewusteloos is of zwanger, is de verpleger vooral bezig diegene vast te houden. Met de TukAid kan direct medische hulp worden gegeven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).