Heb je een probleem? Ga naar de spreekuurrechter

© Marjan Buring

Procedures bij de rechter kosten vaak veel tijd en geld. In het noorden van het land zijn daarom proeven gedaan met ‘spreekuurrechters’: daar kun je je zaak makkelijk aan voorleggen, zonder dagvaarding of advocaat. In Groningen, Assen en Leeuwarden was de proef een groot succes. De spreekuurrechter hielp in meer dan 90 procent van de gevallen om tot een schikking te komen. Vooral voor burenruzies is de toegankelijke rechter een uitkomst, schrijft RTV Noord. In Rotterdam en Dordrecht worden op dit moment vergelijkbare proeven gedaan met ‘regelrechters’ en ‘wijkrechters’.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).