Iedereen kan meedenken over de inrichting van het Nederlandse landschap


Hoe komt het Nederlandse landschap er de komende jaren uit te zien? Daar kun je vanaf vandaag over meedenken, via een enquête van Natuurmonumenten.

Wij stellen vragen over hoe ze bijvoorbeeld hun eigen leefomgeving waarderen, het landschap bij hen om de hoek, hoe ze het landschap in Nederland in de breedte waarderen maar ook leggen we een aantal dilemma’s voor. Dus als we een snelweg aanleggen of bedrijfsterrein hoe vind je dat slimme manier kan gaan gebeuren?”

Je hoorde de directeur van Natuurmonumenten, Marc van Tweel, op NPO Radio 1. Dagelijks verdwijnt er voor 12 voetbalvelden aan open ruimte in het Nederlandse landschap. Het land is van ons allemaal, dus moeten we er met z’n allen over kunnen meedenken, zegt van Tweel. De enquête staat tot 9 januari online.

En wat we in ieder geval in Nederland gaan zien zijn elektrische schepen. Het bedrijf PortLiner werkt namelijk aan de bouw van vijftien elektrische containerschepen, schrijft Trouw vanmorgen. Volgens het bedrijf kunnen ze lange afstanden afleggen en zo duizenden vrachtwagens vervangen. Er moeten nog laadpunten komen. Als die er zijn, kunnen de eerste elektrische containerschepen volgend jaar al varen.  


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).