Niet meer mopperen bij een vertraagde trein


Wat de gevolgen zijn voor de rest van de dienstregeling bij vertraging, dat wil de NS graag weten. in een speciale wedstrijd bogen 50 onderzoeksteams uit de hele wereld zich over het Nederlandse spoorwegsysteem. Met behulp van datamining: computerprogramma’s die ze loslieten op allerlei gegevens. Zoals op de roosters van machinisten, de dienstregeling en de weersomstandigheden bij vertragingen in het verleden. Een Deens team won. Ze konden in de helft van de gevallen zien of een vertraging minder of erger werd en wat dus de gevolgen zijn voor de rest van het treinennet. De NS kan hierop inspelen, door een ‘verstorende trein’ eruit te halen of er eentje iets harder te laten rijden. En reizigers kunnen dan beter geïnformeerd worden.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).