Vakken vullende robot


Niet een scholier, maar een robot die de vakken vult met blikken tomatensaus. En een muur die automatisch geverfd wordt terwijl je toekijkt. Het duurt niet lang voordat robots veel van onze banen kunnen overnemen. Het World Economic Forum voorspelt nu dat al in 2022 wereldwijd zo’n 75 miljoen banen zullen verdwijnen door automatisering, dat schrijft Bright. Moeten we ons dan klaarmaken voor de ‘robocalyps’? Nee hoor, zeggen de onderzoekers. Want al die robots creëren ook heel veel nieuwe banen. Waarschijnlijk zelfs meer dan er zullen verdwijnen. En omdat robots uitblinken in voorspelbaar werk met veel structuur, kunnen mensen meer ‘menselijk’ werk doen. Minder routinewerk, en meer banen waarvoor je creativiteit en empathie nodig hebt. Zo kan een robot een leerling de tafel van zes leren, terwijl de leraar tijd heeft om een andere leerling te troosten.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).