Zilte landbouwtechniek oplossing bij overstromingen


Bij overstromingen in landen die aan zee liggen spoelen niet alleen huizen en andere spullen weg, vaak ook de oogst. En door het zout is het land daarna slecht te bewerken. Maar daar is een oplossing voor: ‘zilte landbouw’, dus gewassen verbouwen in een zoute bodem. Het bedrijf Saline Farming doet daar op Texel onderzoek naar. En ontwikkelingsorganisatie ICCO gaat deze techniek nu gebruiken in Bangladesh, vertelt Simone de Bruijn van ICCO:

“Die hebben vaak te maken met overstromingen vanuit de zee door klimaatverandering, en daardoor wordt hun landbouwgrond zout. Daardoor denken die boeren dat hun landbouwgrond niet meer bruikbaar is. Wij introduceren daar dus die zilte landbouwtechniek en dan kunnen we laten zien dat het wel mogelijk is om gewassen zoals aardappelen, wortels. Om die wel te verbouwen op die zilte landbouwgrond”

Om aandacht te vragen voor het project worden vanaf zaterdag zilte aardappelen verkocht bij Ekoplaza.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).