App die dove kinderen leert lezen


Wereldwijd zijn er 32 miljoen dove kinderen. Zij hebben vaak meer moeite met leren lezen dan hun horende leeftijdsgenootjes. Dat komt doordat zij klanken niet aan geschreven woorden kunnen koppelen. Hierdoor lopen de kinderen vaak al op vroege leeftijd een taalachterstand op. Een nieuwe app moet deze kinderen helpen. De app StorySign zet tekst om in gebarentaal.
Voorlopig is er al 1 Nederlands boek op deze manier te lezen: het verhaal ‘Waar is Dribbel?’ De gratis Android-app is vanaf vandaag te downloaden. 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).