Bacteriën helpen mogelijk tegen nicotineverslaving


Bacteriën die in de grond van tabaksplantages leven, kunnen mogelijk helpen tegen nicotineverslaving – dat schrijft NRC. De bodembacteriën zijn eraan gewend om nicotine uit tabaksbladeren af te breken. En datzelfde proces kan ook werken bij mensen, denken onderzoekers. Zij willen het nicotine-afbrekende eiwit van de bodembacterie omzetten in een medicijn. Het zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat het middel kan worden ontwikkeld en getest. Als het medicijn veilig blijkt, is het een hele nieuwe manier om nicotineverslaving tegen te gaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).