Bioscopen en sportscholen beschermen bezoekers tegen gehoorschade


Oorsuizen of een constante pieptoon. Dat kan het gevolg zijn van lang luisteren naar te harde muziek. Bij poppodia en festivals zijn er daarom al regels over het geluidsniveau, maar nu volgen meer instanties. Bioscopen, sportscholen en studentenverenigingen draaien de volumeknop allemaal wat wat omlaag. Zij tekenden vandaag het Convenant Gehoorschade. Saskia Kloet van De Nationale Hoorstichting vertelt wat er nu gaat gebeuren:

“Voor de nieuwe partijen die aansluiten bij het convenant zoals de bioscopen en de fitnesscentra die gaan vooral in het begin van het convenant heel goed kijken naar: wat gebeurt er nu? Hoe hard staat dat geluid precies? En is er aanleiding om daar nog verdere maatregelen op te nemen ja of nee.”

Het geluid waaraan bezoekers worden blootgesteld, mag gemiddeld over een kwartier niet boven de 103 decibel uitkomen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).