Discussieonderwerp: We gaan dan 7 euro extra per vlucht betalen


We vliegen meer dan ooit binnen Europa. Het totaal aantal passagiers binnen de EU was vorig jaar voor het eerst hoger dan 1 miljard, meldt de Volkskrant. Dat waren er ruim 70 miljoen meer dan het jaar ervoor.
En al die reizen veroorzaken veel CO2-uitstoot. Daar moet iets tegen gebeuren, vindt ook het kabinet. RTL Nieuws schrijft vanmorgen over de nieuwe vliegtaks die vanaf 2021 gaat gelden. We gaan dan 7 euro extra per vlucht betalen, ongeacht de bestemming. Dus of je nou naar Nieuw-Zeeland vliegt of naar Berlijn – je betaalt per vlucht een taks van 7 euro. Sander vroeg vanmorgen wat jij vindt van die nieuwe vliegtaks. Sander – wat zijn de reacties?

-Peter is benieuwd of de taks ook echt ten goede komt aan het milieu – in dat geval is hij er zeker voor, zegt ‘ie. Maar hij is bang dat het gewoon een manier is om de staatskas te spekken.

-Ingeborg vindt 7 euro veel te weinig. ‘zo’n lage taks gaat ons er echt niet van weerhouden om met het vliegtuig op vakantie te gaan’, schrijft zij.

-Ook Peter schrikt van de lage taks. Hij denkt dat de taks pas vanaf 70 euro effect heeft .

-En Marcel vindt het raar dat we vliegen wel kunnen belasten, maar dat een kilometerheffing niet mogelijk is.

Wat vind jij van de vliegtaks? Gaat dit mensen overtuigen om vaker met de trein op vakantie te gaan – of is de extra belasting niet hoog genoeg? Ga naar onze nieuwsgroep op de Facebookpagina van Sublime en discussieer mee.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).