Geen extreme huwelijkscadeaus meer in China


De Chinese overheid wil extreme huwelijkscadeaus aanpakken. Dat is te lezen in The Guardian. Het organiseren van een trouwfeest is vaak niet goedkoop. Maar in China lopen de kosten van een trouwerij wel heel hoog op. De traditie is dat de familie van de bruid dure cadeaus ontvangt. In China zijn er veel meer huwbare mannen dan vrouwen. En daardoor ontstaat er een soort wedstrijd wie de duurste cadeaus kan geven. Hierdoor steken families zich soms diep in de schulden. Steeds meer regionale overheden maken daar nu regels voor. Een voorbeeld: cadeaus die niet duurder mogen zijn dan 8,5 duizend euro. Ook is het verboden om een lening te sluiten om een trouwfeest te kunnen betalen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).