Het verpleeghuis moet beter voor beide partijen


Vandaag presenteert de Stuurgroep Kwaliteitskader Pleeghuiszorg een ambitieus plan om de verpleegzorg te verbeteren – dat is te lezen in Trouw. Twee jaar geleden stelde Hugo Borst de kwaliteit van verpleegzorg aan de kaak:

”Het gaat hier en daar wel goed moe je ook altijd wel even bijzeggen het is niet overal slecht maar structureel krijgt degene die is ja opgesloten want zo moet ik het zeggen en het kan ook niet anders die heeft het niet best.”

Dat was bij De Wereld Draait Door. Zijn roep om verandering bracht veel teweeg – en het plan dat vandaag gepresenteerd wordt is daar een gevolg van. Een aantal voorbeelden uit het plan: ouderen krijgen meer vrijheid om hun eigen dag in te vullen. Dus niet verplicht om 8 uur opstaan, terwijl je liever nog even blijft liggen. En op drukke momenten moeten er minimaal twee medewerkers zijn om de groep te begeleiden. Zo moet het verpleeghuis voor zowel patiĆ«nten als personeel aantrekkelijker worden. Het plan wordt aangeboden aan het Zorginstituut Nederland. Als die akkoord gaan, dan gaan de maatregelen gelden voor alle verpleeghuizen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).